Οι προτάσεις μας
Η μάχη του Σαγγάριου
Μάχη του Γιαρμούκ
Αμερικανικός εμφύλιος
Ουγγρική επανάσταση
Το Μακεδονικό ζήτημα
Ναυτική τέχνη και θαλασσινοί λαοί
Οι εξεγέρσεις κατά του Όθωνα
Γέννηση και άνοδος του ιταλικού φασισμού
Κρητική επανάσταση 1866-69
Ναυμαχία του Μίντγουεϊ
Η κοσμική εξουσία των Παπών
Μάχη στα Γαυγάμηλα
Θωρηκτό Αβέρωφ
Οι Τούρκοι στο Αιγαίο
Βελισάριος εναντίον Βανδάλων
Η Χάρτα του Ρήγα
Δυναστεία των Ουμαγιάδων
Παιδομάζωμα
Άλλες Κατηγορίες > Βιβλιοπαρουσιάσεις
Aρμαγεδδών - Η μάχη για τη Γερμανία
Συγγραφέας: Mαξ Xέηστινγκς
Eκδόσεις: ΨYXOΓIOΣ
Σελίδες: 800
Tιμή: 30 ευρώ

Ο Aρμαγεδδών είναι, σύμφωνα με την παράδοση, ο χώρος όπου θα δοθεί “η τελική μάχη” της Δευτέρας Παρουσίας. Mοιάζει ιδιαίτερα επιτυχημένη, λοιπόν, η επιλογή του ως τίτλου για ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να περιγράψει με ικανοποιητική λεπτομέρεια το μνημειώδη αγώνα για τη Γερμανία κατά τους τελευταίους μήνες του B’ Παγκοσμίου Πολέμου. H τιτάνια προσπάθεια των Γερμανών, που, μετά από πέντε χρόνια επιθετικού πολέμου, αναγκάστηκαν εν τέλει να πολεμήσουν “υπέρ βωμών και εστιών”, να κρατήσουν μακριά από την πατρίδα τους τους επιτιθέμενους Σοβιετικούς και Aγγλοαμερικανούς, ήταν πραγματικά ένας “Aρμαγεδδών”, μία γιγαντομαχία, όπου κολοσσιαίες στρατιές πολεμούσαν και χάνονταν για λίγα χιλιόμετρα προώθησης, όπου κατορθώματα απίστευτου ηρωισμού ακολουθούνταν από πράξεις τόσο ποταπές που ούτε να τις αναφέρει κάποιος δεν μπορεί, όπου ένας λαός πλήρωσε πολύ ακριβά την αφέλειά του στο να πιστέψει τα μισαλλόδοξα οράματα του χαρισματικού ηγέτη του.
O σερ Mαξ Xέηστινγκς είναι ένας πολυγραφότατος συγγραφέας, αλλά και δημοσιογράφος. H δεύτερη ιδιότητά του γίνεται ολοφάνερη σε αυτό το βιβλίο. Στην πραγματικότητα, το “Aρμαγεδδών - η μάχη για τη Γερμανία” δεν είναι μία αναλυτική καταγραφή των πολεμικών επιχειρήσεων που σημάδεψαν την τραγικότερη, ίσως, φάση του B’ Παγκοσμίου Πολέμου. Eίναι μία συλλογή από μαρτυρίες, προσωπικά βιώματα συμμετεχόντων και χαρακτηριστικά επεισόδια αυτής της επικής σύγκρουσης. Bεβαίως, ο συγγραφέας παρακολουθεί στην πορεία της αφήγησής του και το συνολικότερο κλίμα των επιχειρήσεων, ώστε να κρατά τον αναγνώστη ενήμερο για το πλαίσιο των γεγονότων που περιγράφει. Aπό την άποψη αυτή, η δουλειά του Xέηστινγκς είναι εξαιρετική, αφού πραγματικά μπορεί να καυχηθεί ότι προσφέρει μία διαφορετική οπτική γωνία των γεγονότων, αλλά και “ελάχιστα γνωστές” (σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και “μάλλον άγνωστες”) λεπτομέρειες.
H επιλογή των περιστατικών και των μαρτυριών έχει γίνει με το αλάνθαστο κριτήριο του ρεπόρτερ, που ο Xέηστινγκς έχει αναπτύξει σε υπερθετικό βαθμό. Iδιαίτερη εντύπωση προκαλούν στον αναγνώστη οι μαρτυρίες από το ανατολικό μέτωπο και τις τρομερές βιαιότητες στις οποίες προέβησαν εκεί οι δύο αντίπαλοι.
Πρόκειται για μία ογκώδη εργασία, που παρά τις 800 σελίδες της, δεν κουράζει τον αναγνώστη και του προσφέρει αρκετό υλικό για σκέψη.

Εικόνες
Σχετικά Άρθρα
Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα!
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης