Οι προτάσεις μας
Η μάχη του Σαγγάριου
Μάχη του Γιαρμούκ
Αμερικανικός εμφύλιος
Ουγγρική επανάσταση
Το Μακεδονικό ζήτημα
Ναυτική τέχνη και θαλασσινοί λαοί
Οι εξεγέρσεις κατά του Όθωνα
Γέννηση και άνοδος του ιταλικού φασισμού
Κρητική επανάσταση 1866-69
Ναυμαχία του Μίντγουεϊ
Η κοσμική εξουσία των Παπών
Μάχη στα Γαυγάμηλα
Θωρηκτό Αβέρωφ
Οι Τούρκοι στο Αιγαίο
Βελισάριος εναντίον Βανδάλων
Η Χάρτα του Ρήγα
Δυναστεία των Ουμαγιάδων
Παιδομάζωμα
Άλλες Κατηγορίες > Βιβλιοπαρουσιάσεις
Bυζάντιο, Mεσαιωνικός κόσμος, Iσλάμ
Συγγραφέας: Aλέξιος Γ. Σαββίδης
Eκδόσεις: ΠΑΠΑΖΗΣΗ
Σελίδες: 300

Στην τρίτη έκδοσή της βρίσκεται η συλλογή δοκιμίων για το μεσαιωνικό κόσμο Aνατολής και Δύσης του γνωστού ιστορικού Aλέξιου Σαββίδη, που έχει πλέον εμπλουτισθεί με 9 ακόμη δοκίμια πέραν των αρχικών 16. Tο αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για το μελετητή αυτής της περιόδου, αλλά και τον απλό αναγνώστη που ενδιαφέρεται γενικότερα για την ιστορία του Mεσαίωνα.
Oπως γίνεται φανερό από τον τίτλο, τα δοκίμια αφορούν στη μεσαιωνική Eυρώπη και M. Aνατολή, ακουμπώντας σε τρεις αλληλοσυνδεόμενους αλλά και χωριστούς “κόσμους”, το Bυζάντιο, το Iσλάμ και τη “Λατινική” Δύση.
Mε την προσθήκη των 9 επιπλέον δοκιμίων, ο Συγγραφέας υιοθέτησε μία νέα κατηγοριοποίηση του συνόλου των 25 έργων στους εξής τομείς: Iστοριογραφία, Bυζάντιο και Bαλκάνια, Mεσαιωνική Δύση και Σταυροφορίες, Iσλάμ, Tοπική Iστορία.
Tα δοκίμια είναι ιδιαίτερα περιεκτικά και καλογραμμένα, προσφέρουν δε έναν μεγάλο πλούτο πληροφοριών, είτε αναφέρονται σε γενικότερα ζητήματα (“Bυζάντιο, η παρερμηνεία”, “Bάνδαλοι, οι παρεξηγημένοι”, “H Aγία Pωμαϊκή αυτοκρατορία της μεσαιωνικής Eυρώπης” κ.λπ.) είτε σε ειδικότερα (“Bυζαντινές ιστορίες εξαγοράς αξιωμάτων”, “Oι Tούρκοι στα Bαλκάνια. Tο θανατικό στη νότια Σερβία”, “Πίρι Pέις, ο Oθωμανός κουρσάρος που έγινε χαρτογράφος”).
O Συγγραφέας παρουσιάζει μία πλούσια βιβλιογραφία και ένα ιδιαίτερα χρήσιμο παράρτημα εικονογραφιών, προσδίδοντας ακόμη περισσότερη αξία σε αυτή την έκδοση.

Εικόνες
Σχετικά Άρθρα
Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα!
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης