Οι προτάσεις μας
Η μάχη του Σαγγάριου
Μάχη του Γιαρμούκ
Αμερικανικός εμφύλιος
Ουγγρική επανάσταση
Το Μακεδονικό ζήτημα
Ναυτική τέχνη και θαλασσινοί λαοί
Οι εξεγέρσεις κατά του Όθωνα
Γέννηση και άνοδος του ιταλικού φασισμού
Κρητική επανάσταση 1866-69
Ναυμαχία του Μίντγουεϊ
Η κοσμική εξουσία των Παπών
Μάχη στα Γαυγάμηλα
Θωρηκτό Αβέρωφ
Οι Τούρκοι στο Αιγαίο
Βελισάριος εναντίον Βανδάλων
Η Χάρτα του Ρήγα
Δυναστεία των Ουμαγιάδων
Παιδομάζωμα
Άλλες Κατηγορίες > War Games
Empire Earth III
Η προσπάθεια να κατακτήσετε τον κόσμο και να τον διαμορφώσετε όπως ακριβώς τον επιθυμείτε... Το Empire Earth, στην τρίτη του υλοποίηση, είναι ένας πολύ καλός "οδηγός" για παγκόσμια κυριαρχία.

 

Ηδη από την εποχή του πρώτου Empire Earth μερικά χρόνια πριν - τότε ήταν ένας άμεσος ανταγωνιστής του Age of Empires, αλλά με πολύ πιο ευρύ scope - το συγκεκριμένο franchise είχε προσελκύσει ουκ ολίγους gamers, περισσότερο ή λιγότερο φανατικούς. H Sierra και η Mad Doc περιμένουν ότι ο επόμενος τίτλος της σειράς - 3ος, χωρίς να μετράμε τα expansions - θα διευρύνει ακόμη περισσότερο αυτήν τη βάση και θα δώσει την ευκαιρία σε πολύ περισσότερους gamers να ασχοληθούν με το ιδιαίτερα ενδιαφέρον gameplay του τίτλου.

O στόχος είναι απλός και τα διαδικαστικά γνωστά: ξεκινάτε στην Προϊστορία, αναλαμβάνοντας τα ηνία μίας φυλής, την οποία θα πρέπει να οδηγήσετε στο μέλλον και στη δόξα - κατά προτίμηση, δε, και στην παγκόσμια κυριαρχία. 

H δουλειά στη Mad Doc για την υλοποίηση αυτού του τίτλου κράτησε περίπου δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε μία συνολική αλλαγή (και όχι απλό λίφτινγκ) του τρόπου προσέγγισης της βασικής αποστολής από το παιχνίδι. Ξεχάστε, δηλαδή, ό,τι γνωρίζατε από τα πρώτα δύο Empire Earth: τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην. 

Σε τι συνίσταται αυτή η αλλαγή; Tο πρώτο που θα παρατηρήσετε είναι η εμφάνιση του παιχνιδιού - αυτή έχει αλλάξει ολοκληρωτικά. Oι καλλιτέχνες της εταιρείας έκαναν εξαιρετική δουλειά και τα γραφικά - λαμβανομένου υπόψη του είδους του παιχνιδιού - είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. 

Eφόσον αρχίσετε να παίζετε, θα παρατηρήσετε ότι τώρα η υπερβολική διάσταση που είχαν όλα στο παιχνίδι (υπερβολικά πολλές εποχές, υπερβολικά πολλές τεχνολογίες, υπερβολικά πολλά units κ.ά.) έχει πλέον εξομαλυνθεί. Συνεχίζει να διαθέτει μεγάλο (πάντα για τίτλο του είδους - ούτε καν πλησιάζει TBS, όπως το Civilization, φυσικά) πλήθος από παραμέτρους και στοιχεία, ωστόσο, τώρα ο παίκτης δεν πρόκειται να αισθανθεί ότι "πνίγεται" κάτω από το βάρος αμέτρητων διαφορετικών στοιχείων που θα πρέπει να λάβει υπόψη. Tουτέστιν, εξασφαλίζεται ένα πολύ πιο ομαλό gameplay για την πλειονότητα των παικτών. 

Για λόγους ευκολίας και απλοποίησης, οι πολυάριθμες factions που διαθέτει το παιχνίδι έχουν κατηγοριοποιηθεί υπό τρεις γενικές κατηγορίες: Western, Far Eastern και Middle Eastern. Oι διαφορές μεταξύ των τριών regions είναι σημαντικές και το gameplay πολύ διαφορετικό, ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τις factions εντός κάθε region. 

Eνα σημείο που πρόσεξε ιδιαίτερα η εταιρεία που ανέπτυξε το παιχνίδι, το οποίο την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές πρέπει να έχει κυκλοφορήσει ήδη και στη χώρα μας, είναι οι μάχες. Λιγότερες αλλά μεγαλύτερες και πιο καλά σχεδιασμένες (και με περισσότερη "προσωπικότητα") μονάδες επί οθόνης, σε επικές μάχες που θα ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό RTS gamer. 

Eπίσης, το παιχνίδι διαθέτει πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως ένα καινούργιο σύστημα αποστολών (quests), ειδικά events, αναβαθμισμένη A.I. κ.ά. Γενικά, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τίτλο, που θα εξασφαλίσει πολλές ώρες ευχάριστου gameplay.

Εικόνες
Σχετικά Άρθρα
Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα!
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης