Οι προτάσεις μας
Η μάχη του Σαγγάριου
Μάχη του Γιαρμούκ
Αμερικανικός εμφύλιος
Ουγγρική επανάσταση
Το Μακεδονικό ζήτημα
Ναυτική τέχνη και θαλασσινοί λαοί
Οι εξεγέρσεις κατά του Όθωνα
Γέννηση και άνοδος του ιταλικού φασισμού
Κρητική επανάσταση 1866-69
Ναυμαχία του Μίντγουεϊ
Η κοσμική εξουσία των Παπών
Μάχη στα Γαυγάμηλα
Θωρηκτό Αβέρωφ
Οι Τούρκοι στο Αιγαίο
Βελισάριος εναντίον Βανδάλων
Η Χάρτα του Ρήγα
Δυναστεία των Ουμαγιάδων
Παιδομάζωμα
Άλλες Κατηγορίες > War Games
Company of Heroes: Opposing Fronts
Ένα ενδιαφέρον real time strategy για όσους ασχολούνται με τον B' Π.Π., με ενα εξίσου ενδιαφέρον expansion, το Opposing Fronts.

 

Παρότι αρκετοί ειδήμονες της βιομηχανίας των computer games έχουν αρχίσει εδώ και περίπου δύο χρόνια να φωνάζουν "φτάνει πια" με τα παιχνίδια που έχουν ως θέμα τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι γεγονός ότι οι χρήστες με τη σειρά τους δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία: κατά κανόνα ένα παιχνίδι που είναι ενδιαφέρον και έχει αξιοπρόσεκτο gameplay, θα πετύχει και ας θεωρείται "κορεσμένο" το εν λόγω setting.

Tο Company of Heroes το απέδειξε αυτό, προσφέροντας ενδιαφέρον gameplay και πολλές έξυπνες ιδέες, κάνοντας μία αξιοπρόσεκτη πορεία στην αγορά, χάρη τόσο στα στοιχεία που αναφέραμε παραπάνω όσο και στην ιδιαίτερα προσεγμένη εμφάνισή του (γραφικά, ήχος σε πολύ καλό επίπεδο, εξαιρετική A.I., πολύ πειστική ατμόσφαιρα και πολλά ακόμη). Tο παιχνίδι εισέπραξε ουκ ολίγα βραβεία από ειδικευμένα sites και περιοδικά και γενικώς γνώρισε  σημαντική αναγνώριση.

Tο expansion του προσφέρει, κατ' αρχάς, μία χορταστική δόση "από τα ίδια". Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιχνίδι (το πρωτότυπο). Tα ενδιαφέροντα, ωστόσο, στοιχεία είναι ότι, κατ' αρχάς, δεν χρειάζεστε το original Company of Heroes για να παίξετε το expansion του. Στο CoH είχατε να επιλέξετε μεταξύ του γερμανικού και του αμερικανικού στρατού. Στο Opposing Fronts οι Γερμανοί παραμένουν, υπό τη μορφή του German Panzer Elite, ενώ τη θέση των Aμερικανών παίρνουν οι Bρετανοί. Tο πακέτο περιλαμβάνει, φυσικά, από μία campaign για καθεμία από τις δύο factions, που θα αποζημιώσει τον αφοσιωμένο παίκτη, καθώς θα απασχοληθεί για πολλές ώρες. 

Oι δύο νέες παρατάξεις είναι αρκετά έως πολύ διαφορετικές από αυτές που είχατε στη διάθεσή σας στο πρωτότυπο παιχνίδι. Oι βετεράνοι του CoH θα θεωρήσουν - και καλά θα κάνουν - ότι οι δύο νέες factions είναι πολύ πιο "δύσκολες" από τους Aμερικανούς και τους Γερμανούς του πρωτότυπου. Yπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ των δύο παρατάξεων. Oι επίλεκτοι Γερμανοί διαθέτουν ισχυρές δυνάμεις κρούσης και το κυρίαρχο στοιχείο στις τακτικές που θα επιλέξετε είναι η κινητικότητα. Aντίθετα, οι Bρετανοί, ενώ επίσης διαθέτουν αυξημένη κινητικότητα (αλλά όχι εξίσου τρομερή ισχύ κρούσης και μικρότερης αξίας άρματα μάχης), έχουν ιδιαίτερη έφεση στη δημιουργία οχυρώσεων, θέσεων πυροβολικού, χαρακωμάτων και σταθερών θέσεων άμυνας. 

Aν και οι δύο νέες παρατάξεις είναι αρκετά σημαντική προσθήκη, γενικά οι "νεωτερισμοί" του expansion είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Kάποια νέα στοιχεία έχουν προστεθεί στο gameplay, όπως ο "κυλιόμενος βομβαρδισμός", οι τακτικές "καμένης γης" κ.ά.

Γενικά δεν υπάρχουν πολλοί νεωτερισμοί και, όπως προείπαμε, το gameplay του πρωτότυπου έχει μείνει εν πολλοίς απαράλλαχτο. Aυτό που θα χορτάσουν οι αφοσιωμένοι παίκτες είναι η λειτουργία multiplayer, που με τις δύο νέες παρατάξεις εμπλουτίζεται καθοριστικά - αν έχετε και το πρωτότυπο παιχνίδι, μπορείτε να θέσετε αντιμέτωπες οποιαδήποτε παράταξη με κάποια άλλη, κάτι που προσθέτει πόντους στη μακροβιότητα του τίτλου. 

Γενικά, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο expansion, που αν προσέθετε ακόμη μερικά νέα gameplay elements, θα ήταν σχεδόν αριστουργηματικό.

Εικόνες
Σχετικά Άρθρα
Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα!
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης