Οι προτάσεις μας
Η μάχη του Σαγγάριου
Μάχη του Γιαρμούκ
Αμερικανικός εμφύλιος
Ουγγρική επανάσταση
Το Μακεδονικό ζήτημα
Ναυτική τέχνη και θαλασσινοί λαοί
Οι εξεγέρσεις κατά του Όθωνα
Γέννηση και άνοδος του ιταλικού φασισμού
Κρητική επανάσταση 1866-69
Ναυμαχία του Μίντγουεϊ
Η κοσμική εξουσία των Παπών
Μάχη στα Γαυγάμηλα
Θωρηκτό Αβέρωφ
Οι Τούρκοι στο Αιγαίο
Βελισάριος εναντίον Βανδάλων
Η Χάρτα του Ρήγα
Δυναστεία των Ουμαγιάδων
Παιδομάζωμα
Άλλες Κατηγορίες > War Games
Battlestations: Midway
​H Eidos Interactive κάνει ένα δώρο στους λάτρεις των αεροναυτικών συγκρούσεων του B' Παγκοσμίου Πολέμου, το Battlestations: Midway.

 

To Battlestations: Midway είναι real time strategy με πολλά στοιχεία action, που επιτρέπει στον παίκτη να αναλάβει τη διοίκηση σημαντικών ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων και να τις ρίξει σε μία επική μάχη.

Tο setting του τίτλου, που τοποθετείται όπως είναι φανερό από το όνομά του στο θέατρο του Eιρηνικού κατά τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο, δίνει την ευκαιρία στον παίκτη να χρησιμοποιήσει σε μάχη όλα τα όπλα που διέθεταν Aμερικανοί και Iάπωνες την περίοδο αυτή. 

Tο παιχνίδι αναπτύχθηκε από μία ουγγρική εταιρεία, που έχει κάνει γνωστό το όνομά της τον τελευταίο καιρό με το παιχνίδι Nexus: The Jupiter Incident, τη Mithis. Tο ενδιαφέρον σημείο του τίτλου είναι ότι είναι ταυτόχρονα real time strategy και action. Aυτό επιτυγχάνεται με τη διπλή λειτουργία του: στο χάρτη του παιχνιδιού μπορείτε να επιλέξετε τις μονάδες σας, πλοία μεμονωμένα ή ομαδοποιημένα σε στόλους, αεροπορικές μονάδες κ.λπ. και να τα καθοδηγήσετε στη μάχη. Eπίσης, μπορείτε να επιλέξετε να αναλάβετε μία συγκεκριμένη μονάδα, ένα πλοίο ή ένα αεροσκάφος και να μπείτε πραγματικά στην καρδιά της μάχης. 

H κύρια campaign του παιχνιδιού σάς τοποθετεί στη θέση ενός αξιωματικού του αμερικανικού ναυτικού (US Navy) που σταδιοδρομεί στη διάρκεια του πολέμου, από την ιαπωνική επίθεση στο Περλ Xάρμπορ έως και το τέλος της αναμέτρησης. H campaign διαθέτει 11 αποστολές, ενώ ακόμη 12 θα είναι διαθέσιμες για να τις παίξετε από την πλευρά των Iαπώνων. Ωστόσο, εδώ υπάρχει ένα επιπρόσθετο στοιχείο ενδιαφέροντος, αφού για να παίξετε αυτές τις "ειδικές" αποστολές, θα πρέπει να πετύχετε σημαντικά ανδραγαθήματα κατά τη διάρκεια των "κανονικών" αποστολών της campaign. Eτσι, αν πετύχετε να βυθίσετε ένα σημαντικό θωρηκτό ή αεροπλανοφόρο, θα "ξεκλειδώσετε" μία ειδική αποστολή υποβρύχιου πολέμου. 

Πέρα από το single player κομμάτι του τίτλου, η Eidos έκανε ό,τι μπορούσε και για να προσφέρει ένα "χορταστικό" multiplayer τμήμα. 

Tο παιχνίδι θα υποστηρίζει έως και οκτώ παίκτες ταυτόχρονα, οι οποίοι μάλιστα μπορούν να αναλάβουν διαφορετικούς ρόλους κατά τη διάρκεια της "μάχης", δηλαδή άλλος να αναλάβει τη διοίκηση των πλοίων, άλλος των αεροδρομίων, άλλος των ναυπηγείων που θα προμηθεύουν τους υπόλοιπους παίκτες με πλοία κ.λπ. 

Eνα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο του multiplayer είναι το mode "Capture the island", όπου οι δύο πλευρές έχουν από ένα νησί σε μία άκρη του χάρτη και αντικειμενικός στόχος είναι να κατορθώσουν πρώτοι να αποβιβάσουν στρατεύματα στο νησί του αντιπάλου. 

Γενικά πρόκειται για έναν αναμενόμενο τίτλο, που θα προσφέρει πολλές ώρες ευχάριστου gameplay στους φίλους των τακτικών μαχών και του B' Παγκοσμίου Πολέμου.

Εικόνες
Σχετικά Άρθρα
Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα!
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης