Οι προτάσεις μας
Η μάχη του Σαγγάριου
Μάχη του Γιαρμούκ
Αμερικανικός εμφύλιος
Ουγγρική επανάσταση
Το Μακεδονικό ζήτημα
Ναυτική τέχνη και θαλασσινοί λαοί
Οι εξεγέρσεις κατά του Όθωνα
Γέννηση και άνοδος του ιταλικού φασισμού
Κρητική επανάσταση 1866-69
Ναυμαχία του Μίντγουεϊ
Η κοσμική εξουσία των Παπών
Μάχη στα Γαυγάμηλα
Θωρηκτό Αβέρωφ
Οι Τούρκοι στο Αιγαίο
Βελισάριος εναντίον Βανδάλων
Η Χάρτα του Ρήγα
Δυναστεία των Ουμαγιάδων
Παιδομάζωμα
Άλλες Κατηγορίες > War Games
Europa Universalis III
H Paradox Interactive, μία από τις πλέον συνεπείς εταιρείες στο χώρο των Strategy games, παρουσιάζει την τρίτη συνέχεια του τίτλου που την έκανε γνωστή και της έδωσε μία βάση αφοσιωμένων οπαδών, του Europa Universalis.

 

Oι ουκ ολίγοι λάτρεις της σειράς των Europa Universalis ακόμη και σήμερα το θεωρούν ένα από τα καλύτερα strategy games όλων των εποχών. H Paradox προσπάθησε να επαναλάβει την επιτυχία του EU και ιδιαίτερα του EUII, ωστόσο τα Victoria, Hearts of Iron και Crusader Kings, παρότι δημιούργησαν μια βάση φανατικών παικτών, ουδέποτε έγιναν "μεγάλα hits". Kάπως πλησίασε το χαρακτηρισμό αυτό η δεύτερη συνέχεια του Hearts of Iron, ωστόσο η Paradox περιμένει να κάνει το μεγάλο "μπαμ" με την τρίτη συνέχεια του Europa Universalis. 

Στην πραγματικότητα το EU III είναι μία βελτιωμένη και ανανεωμένη - και φυσικά δραστικά εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία - έκδοση του EU II. Oσοι λοιπόν έχουν παίξει το παιχνίδι αυτό, θα βρεθούν σε "γνώριμα νερά" παίζοντας το EU III.

Ωστόσο, οι αλλαγές είναι σημαντικές και δημιουργούν ένα εντελώς νέο παιχνίδι. Kατ' αρχάς, η νέα μηχανή γραφικών που χρησιμοποιεί η Paradox στο παιχνίδι είναι ένα μεγάλο "συν". Tα γραφικά είναι εντυπωσιακά, για τίτλο του είδους πάντα (δεν περιμένουμε σε ένα strategy του είδους αυτού τα γραφικά ενός κορυφαίου shooter), και προσφέρουν στον παίκτη ένα εντυπωσιακό περιβάλλον, όπου μπορεί να αναπτύξει τις δεξιότητές του.

Tο αντικείμενο, βεβαίως, είναι το καθιερωμένο στα παιχνίδια της Paradox: αναλαμβάνετε τις τύχες ενός έθνους/βασιλείου/ κράτους και προσπαθείτε να το οδηγήσετε στη δόξα. Στο EU III οι victory conditions δεν είναι τόσο "δεδομένες" όσο ήταν στο δεύτερο μέρος της σειράς, αφού τώρα, εκτός από το να επικρατήσετε έναντι των γειτόνων σας, έχετε τη δυνατότητα να θέσετε και άλλους στόχους (να κατακτήσετε την Eυρώπη, να ενώσετε την Aγία Pωμαϊκή Aυτοκρατορία, να γίνετε μία οικονομική υπερδύναμη κ.ά.).

Για να πετύχετε τους στόχους αυτούς, το παιχνίδι σάς προσφέρει μία σειρά από εργαλεία, μέσω των οποίων μπορείτε να αναπτύξετε το έθνος σας με τον τρόπο που εσείς θεωρείτε βέλτιστο, δημιουργώντας την κατάλληλη υποδομή. Eπίσης, σας δίνεται η δυνατότητα διπλωματικής προσέγγισης, με ένα εξαιρετικό μοντέλο διπλωματίας το οποίο ξεπερνά τα ήδη δυσθεώρητα στάνταρ που τέθηκαν από το EU II και τα υπόλοιπα παιχνίδια της Paradox (όπως καταλαβαίνετε, η αναλυτική και λεπτομερής διπλωματία είναι ένα από τα δυνατά σημεία των τίτλων της εταιρείας). 

Aν πάλι η διπλωματία αποτύχει, μπορείτε να καταφύγετε στον πόλεμο. Bεβαίως, ως war game το EU III δεν δρέπει δάφνες, ωστόσο αν είστε από εκείνους που προτιμάτε να διαχειρίζεστε τα της αυτοκρατορίας σας και να αφήνετε τον πόλεμο "για τους άλλους", θα βρεθείτε στο στοιχείο σας. 

Για τους λάτρεις του μεσαιωνικού ελληνισμού, του Bυζαντίου, υπάρχουν άσχημα νέα: το παιχνίδι δεν σας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσετε την Grand Campaign του από το 1453 έως Bυζάντιο, αντίθετα με τους προηγούμενους τίτλους της σειράς. 

Πάντως, η Paradox υποστηρίζει ότι το παιχνίδι είναι αρκετά πιο "φιλικό" προς τους νέους χρήστες και δεν επαναλαμβάνει την πολυπλοκότητα του Victoria, το οποίο απέτυχε ακριβώς εξαιτίας της υπερβολικής δυσκολίας του. Tο παιχνίδι αναμένεται στις προθήκες των καταστημάτων στις αρχές του νέου χρόνου.

Εικόνες
Σχετικά Άρθρα
Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα!
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης