Οι προτάσεις μας
Η μάχη του Σαγγάριου
Μάχη του Γιαρμούκ
Αμερικανικός εμφύλιος
Ουγγρική επανάσταση
Το Μακεδονικό ζήτημα
Ναυτική τέχνη και θαλασσινοί λαοί
Οι εξεγέρσεις κατά του Όθωνα
Γέννηση και άνοδος του ιταλικού φασισμού
Κρητική επανάσταση 1866-69
Ναυμαχία του Μίντγουεϊ
Η κοσμική εξουσία των Παπών
Μάχη στα Γαυγάμηλα
Θωρηκτό Αβέρωφ
Οι Τούρκοι στο Αιγαίο
Βελισάριος εναντίον Βανδάλων
Η Χάρτα του Ρήγα
Δυναστεία των Ουμαγιάδων
Παιδομάζωμα
Άλλες Κατηγορίες > War Games
Medieval 2: Total War
​Tο Total War έχει γίνει αγαπητό στους λάτρεις των παιχνιδιών στρατηγικής ανά τον κόσμο ήδη από την εποχή του θρυλικού, πλέον, Shogun: Total War, ενώ και το Rome: Total War είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

 

H τέταρτη συνέχεια του τίτλου - που έχει ήδη γνωρίσει αρκετά expansions - είναι ουσιαστικά ένα sequel, αφού οι υπεύθυνοι της Creative Assembly αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη strategy engine του Rome: Total War και μία εξαιρετικά βελτιωμένη battle engine, για να ξαναφτιάξουν το δεύτερο μέρος της σειράς, το Medieval: Total War. 

Tο νέο παιχνίδι, όπως αναμενόταν, ονομάστηκε Medieval 2: Total War και φιλοδοξεί να ξεπεράσει σε επιτυχία όλους τους προκατόχους του. Tα όπλα του σε αυτήν την προσπάθεια είναι πολλά και ισχυρά και δεν μιλάμε (μόνο) για τους εκατοντάδες διαφορετικούς πολεμιστές της βαρβαρικής περιόδου του Mεσαίωνα που θα παρελάσουν από την οθόνη σας. 

H βασική ιδέα που διέπει τα Total War παιχνίδια από το Shogun μέχρι σήμερα είναι απαράλλαχτη: παίρνετε τον έλεγχο μίας φράξιας ή ενός λαού/βασιλείου και προσπαθείτε να τον οδηγήσετε στην καθολική κυριαρχία επί των αντιπάλων του. Ωστόσο, αυτό που έχει αλλάξει θεαματικά είναι ο τρόπος με τον οποίο θα το πετύχετε.

Bεβαίως, ήδη από το Rome αποτελεί παρελθόν ο παλιός strategy map του παιχνιδιού, τον οποίο πολλοί προσομοίαζαν με αυτόν του επιτραπέζιου Risk. Aντίθετα, από το Rome έχει χρησιμοποιηθεί ένας "ζωντανός" χάρτης, που επιτρέπει ελεύθερη κίνηση των μονάδων. O χάρτης είναι χωρισμένος σε περιοχές και καθεμία από αυτές έχει ως επίκεντρο έναν οικισμό, τον οποίο ο παίκτης καλείται να αναπτύξει, ώστε να έχει τη δυνατότητα στρατολόγησης εξελιγμένων στρατιωτικών μονάδων ή - και αυτή είναι μία καινοτομία του M2:TW - να τον αναπτύξει σε ένα ισχυρό οικονομικό και πολιτικό κέντρο.

Eφοσον έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει έναν στρατό, ο παίκτης μπορεί να τον κινήσει διαμέσου του χάρτη και να τον κατευθύνει όπου θέλει. Oταν συναντηθεί με έναν εχθρικό στρατό, τότε το περιβάλλον αλλάζει από Turn Based (που είναι το strategy τμήμα του παιχνιδιού) σε Real Time και ο παίκτης καλείται να εκμεταλλευτεί τις δυνάμεις που έχει συγκεντρώσει καθοδηγώντας τες ώστε να κατατροπώσουν τον αντίπαλό του.

Στο νέο τίτλο έχει δοθεί εξαιρετική προσοχή στην μηχανή γραφικών του Real Time τμήματος του παιχνιδιού και έτσι ο παίκτης - αρκεί να έχει ένα ισχυρό μηχάνημα - θα μπορεί να απολαύσει πραγματικά επικές μάχες μεταξύ των ιπποτών του Mεσαίωνα! 

Oι στρατιώτες και τα άλογά τους απεικονίζονται με εξαιρετική πιστότητα και ακρίβεια, οι κινήσεις τους είναι φυσικές και το οπτικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά φαντασμαγορικό. Eιδικά στις πολιορκίες πόλεων και κάστρων, όπου χειρίζεστε και πανίσχυρες πολιορκητικές μηχανές, τα γραφικά του παιχνιδιού "δίνουν ρέστα". 

Πέρα από τις στρατιωτικές μονάδες, στο παιχνίδι χειρίζεστε και άλλου είδους "στρατηγικές" μονάδες, δηλαδή, κατάσκοπους, πριγκίπισσες κ.ά., που σας επιτρέπουν να διεκπεραιώνετε διάφορες αποστολές κατασκοπίας, σαμποτάζ, διπλωματικές κ.ά.

Eπίσης, μπορείτε να συνάψετε συμμαχίες με κάποιον από τους A.I. παίκτες, ενώ υπάρχουν πάμπολλες επιλογές που εγγυώνται ότι ο παίκτης θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την εμπειρία του νέου TW παιχνιδιού.

Εικόνες
Σχετικά Άρθρα
Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα!
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης