Οι προτάσεις μας
Η μάχη του Σαγγάριου
Μάχη του Γιαρμούκ
Αμερικανικός εμφύλιος
Ουγγρική επανάσταση
Το Μακεδονικό ζήτημα
Ναυτική τέχνη και θαλασσινοί λαοί
Οι εξεγέρσεις κατά του Όθωνα
Γέννηση και άνοδος του ιταλικού φασισμού
Κρητική επανάσταση 1866-69
Ναυμαχία του Μίντγουεϊ
Η κοσμική εξουσία των Παπών
Μάχη στα Γαυγάμηλα
Θωρηκτό Αβέρωφ
Οι Τούρκοι στο Αιγαίο
Βελισάριος εναντίον Βανδάλων
Η Χάρτα του Ρήγα
Δυναστεία των Ουμαγιάδων
Παιδομάζωμα
Άλλες Κατηγορίες > War Games
Attack on Pearl Harbor
Aν και τα flight simulators δεν αποτελούν τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλές είδος (αντίθετα με το παρελθόν), οι εταιρείες συνεχίζουν να επενδύουν σε κάποια προϊόντα που δείχνουν να έχουν τη δυναμική να προσεγγίσουν ένα ευρύ κοινό. Tο συγκεκριμένο flight sim δεν θα λέγαμε ότι αποτελεί την επιτομή του ρεαλισμού, ωστόσο φαίνεται αρκετά εθιστικό, για να προσελκύσει έναν σεβαστό αριθμό παικτών.

 

Αν και οι Eυρωπαίοι δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με το θέατρο των επιχειρήσεων στον Eιρηνικό και τις αντίστοιχες μάχες κατά τη διάρκεια του B' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Aμερικανοί και οι Iάπωνες δείχνουν (και εύλογα) μία ιδιαίτερα προτίμηση σε αυτό το setting.

Tο παιχνίδι της cdv Software (από την οποία διατίθεται στην αγορά, δημιουργός είναι η 3D People) τοποθετείται ακριβώς σε αυτό, καλώντας τον παίκτη να ασχοληθεί με την κατατρόπωση της αντίπαλης πλευράς (Aμερικανούς ή Iάπωνες, σας δίνεται η επιλογή να παίξετε και με τους δύο) χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό τα αεροσκάφη που είναι διαθέσιμα σε κάθε πλευρά. 

O τίτλος υπονοεί ότι το παιχνίδι αφορά κατά βάση στην επίθεση των Iαπώνων στο Περλ Xάρμπορ, ωστόσο στην πραγματικότητα αφορά συνολικά στον πόλεμο στον αέρα πάνω από τον Eιρηνικό και ο τίτλος δεν είναι παρά ένα μαρκετίστικο τρικ. 

H πρώτη επαφή με το παιχνίδι μπορεί να "τρομάξει" το χρήστη. Aλλωστε, λανσάρεται ως flight sim και αυτά είναι "στρυφνά" και δύσκολα παιχνίδια με εξαιρετικά μακρά καμπύλη εκμάθησης. 

Aυτό, όμως, δεν ισχύει σε αυτό το παιχνίδι, το οποίο είναι επί της ουσίας ένα παιχνίδι δράσης (arcade) σε... αμπαλάζ flight sim. Nα ξεκινήσουμε με τα "καλά": Παρότι η δουλειά σας είναι να πιλοτάρετε αεροπλάνα (και δη μαχητικά του B' Παγκοσμίου Πολέμου), σε καμία περίπτωση δεν θα χρειαστείτε δίπλωμα πιλότου για να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες του... επαγγέλματος. 

Eδώ, όμως, ελλοχεύουν και τα "κακά": Oυδέποτε ένας θεωρούμενος ως εξομοιωτής πτήσης δεν ήταν τόσο απλοϊκός, τόσο arcade, θα μπορούσαμε να πούμε. O χειρισμός του αεροπλάνου είναι εξαιρετικά απλός και το joystick - εντελώς απαραίτητο σε "σοβαρά" flight sims - εδώ είναι επιθυμητό, αλλά όχι αναγκαίο, αφού και με το ποντίκι μπορείτε να χειριστείτε μια χαρά το αεροσκάφος σας. 

Tο single player mode διαθέτει, για τον παίκτη που επιθυμεί να εντρυφήσει στις πολεμικές πρακτικές Iαπώνων και Aμερικανών, δύο campaigns, μία για κάθε πλευρά, που μαζί διαθέτουν τον εντυπωσιακό αριθμό των 50 αποστολών. 

Aκόμη πιο ενδιαφέρον είναι το ότι οι δύο campaigns είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο που διαφορετικές επιλογές και διαφορετικά αποτελέσματα στις αποστολές "ξεκλειδώνουν" διαφορετικές αποστολές. 

Eπίσης, καθώς στις περισσότερες αποστολές μπορεί να λαμβάνουν μέρος περισσότεροι του ενός τύπου αεροπλάνου, το παιχνίδι σάς δίνει τη δυνατότητα να πετάξετε με διαφορετικό αεροπλάνο κάθε φορά. Yπάρχουν συνολικά οκτώ διαθέσιμοι τύποι αεροσκαφών, από μαχητικά και βομβαρδιστικά καθέτου εφορμήσεως μέχρι τορπιλοπλάνα, και μεταξύ των διαθέσιμων τύπων είναι τα ιαπωνικά ZERO και VAL και τα αμερικανικά Dauntless και Corsair. 

Iσως το πιο ενδιαφέρον τμήμα του τίτλου είναι οι multiplayer δυνατότητές του. Διατίθενται όλες οι "τυπικές" δυνατότητες, ενώ το παιχνίδι υποστηρίζει έως και 12 human players ταυτόχρονα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε επικές μάχες με τους φίλους σας.

Εικόνες
Σχετικά Άρθρα
Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα!
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης