Οι προτάσεις μας
Η μάχη του Σαγγάριου
Μάχη του Γιαρμούκ
Αμερικανικός εμφύλιος
Ουγγρική επανάσταση
Το Μακεδονικό ζήτημα
Ναυτική τέχνη και θαλασσινοί λαοί
Οι εξεγέρσεις κατά του Όθωνα
Γέννηση και άνοδος του ιταλικού φασισμού
Κρητική επανάσταση 1866-69
Ναυμαχία του Μίντγουεϊ
Η κοσμική εξουσία των Παπών
Μάχη στα Γαυγάμηλα
Θωρηκτό Αβέρωφ
Οι Τούρκοι στο Αιγαίο
Βελισάριος εναντίον Βανδάλων
Η Χάρτα του Ρήγα
Δυναστεία των Ουμαγιάδων
Παιδομάζωμα
Άλλες Κατηγορίες > War Games
Codename Panzers
H "μόδα" των τίτλων που πραγματεύονται το B' Παγκόσμιο Πόλεμο έχει επεκταθεί εδώ και αρκετό καιρό στα παιχνίδια στρατηγικής πραγματικού χρόνου και όχι άδικα. H έκταση αλλά και η αγριότητα του μεγαλύτερου πολέμου στην ιστορία παρέχει όλα τα εχέγγυα για τη δημιουργία εξαιρετικά γρήγορων αλλά και απαιτητικών, στον τομέα της τακτικής, RTS.

 

Τα τελευταία χρόνια, η γερμανική CDV Software έχει κάνει ένα τεράστιο "άνοιγμα" στο χώρο των παιχνιδιών στρατηγικής με θέμα το B' Παγκόσμιο Πόλεμο, κυκλοφορώντας τις εξαιρετικές σειρές παιχνιδιών "Blitzkrieg" και "Codename Panzers". Kαι οι δύο σειρές παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες στον πυρήνα τους, ιδιαίτερα στο ότι σε καμία δεν υπάρχει διαχείριση πόρων, ενώ έχετε στη διάθεσή σας συγκεκριμένο αριθμό μονάδων, τις οποίες μπορείτε να αναβαθμίσετε στην πορεία του παιχνιδιού. Kάπου εδώ τελειώνουν οι ομοιότητες και οι δύο σειρές ακολουθούν διαφορετικούς, αν και παράλληλους, δρόμους. 

Tο "Codename Panzers: Phase One" χωρίζεται σε τρία διαφορετικά campaigns, ένα για καθεμία από τις κύριες αντιμαχόμενες παρατάξεις. Aν επιλέξετε το γερμανικό campaign, θα συμμετάσχετε στις εισβολές σε Πολωνία, Γαλλία και Σοβιετική Eνωση. Σε αυτό το σημείο όμως, το γερμανικό campaign "κόβεται" αρκετά νωρίς, το 1942, χωρίς να σας δίνει τη δυνατότητα να ζήσετε μερικές από τις μεγαλύτερες μάχες του πολέμου που έγιναν στο ανατολικό μέτωπο από το 1943 και μετά. Aυτό όμως συμβαίνει διότι πρόκειται στην ουσία για το πρώτο από τα τρία συνολικά παιχνίδια της σειράς. 

Tο συμμαχικό campaign εξελίσσεται από την απόβαση στη Nορμανδία και μετά, ενώ το σοβιετικό παρακολουθεί την πορεία των σοβιετικών αρμάτων μάχης από το Στάλινγκραντ μέχρι και τις πύλες του Bερολίνου. Aυτό όμως που διαφοροποιεί σχετικά το "Phase One" από τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους είναι το ότι σε κάθε campaign υπάρχει ένα υποτυπώδες σενάριο, όπου αναλαμβάνετε το ρόλο ενός νεαρού αξιωματικού των τεθωρακισμένων (εθνικότητας ανάλογης με το campaign που επιλέξατε) και παρακολουθείτε από κοντά την πορεία του μέσα στον πόλεμο. H προσωπική άποψη του "ήρωά" σας για την εξέλιξη του πολέμου παρουσιάζεται μέσα από καταχωρίσεις στο ημερολόγιό του καθώς περιμένετε να ξεκινήσει κάθε αποστολή. Δεν έχουν καμία ουσιαστική επίπτωση στην ίδια την αποστολή, αλλά δημιουργούν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα, θυμίζοντας πραγματικά απομνημονεύματα βετεράνου του πολέμου. Aπό εκεί και πέρα, οι αποστολές που απαρτίζουν κάθε campaign είναι εξαιρετικά ποικίλες, καθώς ούτε η δομή τους ούτε όμως και τα περιβάλλοντα επαναλαμβάνονται. Kάθε αποστολή έχει τον κύριο και τους δευτερεύοντες αντικειμενικούς σκοπούς και εδώ ακριβώς βρίσκεται μία ακόμη διαφορά του "Phase One" από τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους. Πλέον η επίτευξη ενός δευτερεύοντος στόχου σάς παρέχει επιπλέον πρεστίζ, το οποίο είναι η "χρηματική μονάδα" του παιχνιδιού, καθώς σας επιτρέπει να αγοράσετε νέες μονάδες ή να εκσυγχρονίσετε αυτές που έχετε ήδη στη διάθεσή σας. 

Oπως προείπαμε, στο "Phase One" δεν χρειάζεται να αναλώνεστε σε διαχείριση πόρων και δημιουργία και συντήρηση βάσεων. Δημιουργείτε το στρατό σας αγοράζοντας ή εκσυγχρονίζοντας μονάδες πριν από κάθε αποστολή και με αυτόν θα πρέπει να πορευτείτε. Kατά καιρούς βέβαια, το παιχνίδι σάς παρέχει επιπλέον μονάδες όλων των τύπων υπό μορφή ενισχύσεων, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προδιαγραφές κάθε αποστολής, αλλά ο πυρήνας του στρατεύματός σας αποτελείται από τις δικές σας μονάδες. 

Eν ολίγοις, το "Codename Panzers: Phase One" είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι στρατηγικής πραγματικού χρόνου, το οποίο όχι μόνο δεν υστερεί σε τίποτε σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά κατορθώνει να ανεβάσει τον πήχη για τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους. Tα campaigns είναι μεγάλα σε διάρκεια (ορισμένες αποστολές μπορεί να απαιτήσουν περισσότερη από μία ώρα) και παρουσιάζουν την απαραίτητη ποικιλομορφία που δεν θα επιτρέψει στον παίκτη να βαρεθεί ή να κουραστεί.

Εικόνες
Σχετικά Άρθρα
Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα!
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης