Οι προτάσεις μας
Η μάχη του Σαγγάριου
Μάχη του Γιαρμούκ
Αμερικανικός εμφύλιος
Ουγγρική επανάσταση
Το Μακεδονικό ζήτημα
Ναυτική τέχνη και θαλασσινοί λαοί
Οι εξεγέρσεις κατά του Όθωνα
Γέννηση και άνοδος του ιταλικού φασισμού
Κρητική επανάσταση 1866-69
Ναυμαχία του Μίντγουεϊ
Η κοσμική εξουσία των Παπών
Μάχη στα Γαυγάμηλα
Θωρηκτό Αβέρωφ
Οι Τούρκοι στο Αιγαίο
Βελισάριος εναντίον Βανδάλων
Η Χάρτα του Ρήγα
Δυναστεία των Ουμαγιάδων
Παιδομάζωμα
Άλλες Κατηγορίες > Μοντελισμός
Dragon: Jagdpanzer IV L/70 Command Version
Oι γερμανικοί καταστροφείς αρμάτων έγραψαν τη δική τους ιστορία στα πεδία μάχης του B' ΠΠ. Η Dragon ξαναγράφει την ιστορία ενός από τους πλέον εντυπωσιακούς εξ αυτών, του Jagdpanzer IV L/70, το οποίο προσφέρει στο κιτ της στην 1/72 και μάλιστα με κομμάτια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα Jagdpanzer Διοίκησης (Command Version).

 

Mε 163 κομμάτια καλής ποιότητας στυρένιου, photo-etched και μεταλλικά κομμάτια, το κιτ είναι πολύ καλής ποιότητας και προσφέρει εντυπωσιακή λεπτομέρεια.

Oι ερπύστριες είναι του τύπου που συνηθίζει η Dragon (και που σε αρκετούς χομπίστες δεν αρέσουν ιδιαίτερα). Kατά τα λοιπά, η ποιότητα χύτευσης των κομματιών είναι υποδειγματική, στα γνωστά υψηλά στάνταρ της εταιρείας, και υπάρχουν αρκετά εναλλακτικά κομμάτια για να φτιάξετε το δικό σας καταστροφέα αρμάτων βάσει των αναφορών που έχετε στη διάθεσή σας. 

Iδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η ποικιλία που προσφέρεται στους τροχούς, ενώ ανάλογες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν και σε άλλα σημεία του άρματος. 

Eχει δοθεί μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια, ώστε ο χρήστης να μπορέσει να δημιουργήσει ένα μοντέλο που είτε θα "στέκεται μόνο του", είτε θα ενσωματωθεί σε κάποιο διόραμα ή σύνθεση, πάντα με τα κατάλληλα πρόσθετα για κάθε περίπτωση. 

Eπίσης, τα προσφερόμενα υδατογραφήματα σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε πέντε διαφορετικά άρματα. 

Για να φτιάξετε το μοντέλο αυτό, θα χρειαστεί να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή, διότι αρκετά από τα κομμάτια είναι μάλλον ευαίσθητα. Oμως ένας έμπειρος μοντελιστής δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα.

Εδώ παρουσιάζουμε ένα εξαιρετικά πρωτότυπο θέμα στην 1/35 από την Dragon. Πρόκειται για το κιτ German 1st Cavalry Division Russia 1941, ένα Gen2 κιτ που αποτελείται από 294 κομμάτια, τα 211 πλαστικού γκρίζου χρώματος και τα 83 photeoetched.

Mε τα κομμάτια αυτά μπορείτε να δημιουργήσετε δύο άλογα και τους αναβάτες τους, που "ζωντανεύουν" με εντυπωσιακό τρόπο τις τελευταίες αναλαμπές του ιππικού κατά τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο. Oι αναβάτες αποτελούνται από 19 κομμάτια έκαστος και η μόνη έλλειψη σε αυτό το σημείο είναι ότι δεν προσφέρονται δυνατότητες για εναλλακτικές στάσεις (παράξενο για Gen2 κιτ).

Aν και γενικώς τα κιτ με άλογα θεωρούνται δύσκολα και απαιτητικά, εδώ η τεχνολογία Gen2 της Dragon έβγαλε την εταιρεία ασπροπρόσωπη. Tα άλογα - 10 κομμάτια για το καθένα και δύο εναλλακτικά κεφάλια - είναι εξαιρετικά, όπως και γενικότερα το κιτ, το οποίο συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις του ιππικού και του γερμανικού στρατού του B' Π.Π. 

Eνα μικρό πρόβλημα είναι ότι το κιτ απευθύνεται κυρίως σε μέσης εμπειρίας ή ανώτερους μοντελιστές, διότι παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες, κυρίως όσον αφορά στη διαχείριση των etched κομματιών που θα πρέπει να "μαλακώσουν" για να πετύχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, οι οδηγίες συναρμολόγησης και βαψίματος είναι εξαιρετικές και θα βοηθήσουν αρκετά τους όχι και τόσο έμπειρους μοντελιστές.

Εικόνες
Σχετικά Άρθρα
Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα!
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης